понедельник, 25 августа 2014 г.

Mazais kultūras un tūrisma projekts ""Geocaching" Rēzeknē"

No 2014. gada marta Rēzeknē tiek reālizēts projekts "Geocaching Rēzeknē", ko realizēja biedrība "Jaunatnes Čemodāns". Projekts tika finansēts ar Rēzeknes pilsētas pašvaldības aģentūras "Kultūras un tūrisma centrs" atbalstu.
  Geocaching ir uz GPS (Globālās Pozicionēšanas Sistēmu) balstīta dārgumu meklēšanas spēle, ko spēlē piedzīvojumus meklējoši cilvēki visā pasaulē. Šī spēle ietver “dārgumu” paslēpšanu un to meklēšanu, publicējot koordinātes internetā. Slēpnis parasti ir lielāka vai mazāka kārbiņa. Tur tu atradīsi žurnālu  un dažādus nieciņus. Tev ir jāpierakstās žurnālā, kad Tu esi slēpni atradis, ja vēlies, vari tajā kaut ko ielikt un arī izņemt kādu no atrastajiem dārgumiem. Pēc tam slēpnis ir jānovieto atpakaļ slēptuvē, tieši tā, kā Tu to atradi. Kad esi atgriezies mājās no slēpņošanas, Tev ir atkal jāatver internetā slēpņa apraksts un jāpieraksta, ka esi to atradis, vari arī pierakstīt kā gāja meklēšanā un pievienot bildes no meklēšanas pasākuma.
Ar projekta palīdzību pilsētā tika uzstādīti 7 jauni slēpņi, kuri atrodas ainaviskās, ievērojamās vai vēsturiskās vietās. Rēzeknes Tūrisma informācijas centrā jūs varat sīkāk uzzināt par Geocaching. TIC darbinieki bezmaksas sniedz GPS ierīci kā tūristiem, tā arī vietējiem iedzīvotājiem.
 Milzīgs paldies projekta vadītājai Tatjanai Tolopilo par ieguldīto darbu projekta realizēšanā!!!







Комментариев нет:

Отправить комментарий